Nowatorskie marki uhonorowane w Berlinie – firma ABUS otrzymuje nagrodę „marki stulecia”

Wetter nad Ruhrą, 27.11.2012 r.

• Znak jakości „Marken des Jahrhunderts” na 10 lat – uroczysta gala w hotelu Adlon Kempinski w Berlinie 22 listopada 2012 roku
  • Prezentacja jubileuszowego wydania kompendium „Marken des Jahrhunderts – Leuchttürme auf dem Markenmeer” (marki stulecia – latarnie na morzu marek) znanego wydawcy, dr. Floriana Langenscheidta
  • ABUS od 10 lat „marką stulecia”

Z okazji 10-lecia otrzymania nagrody „marki stulecia” wydawca, dr Florian Langenscheidt, publikuje wydanie specjalne kompendium „Leuchttürme auf dem Markenmeer„ (latarnie na morzu marek). W kategorii „Technika bezpieczeństwa” nagrodę otrzymuje ekspert w tej dziedzinie, firma ABUS. Za zasługi na palu rozwoju marki i dbania o nią przedsiębiorstwo zostaje wyróżnione nagrodą „Markenpreis”.

Od 10 już lat wydawnictwo Verlag Deutsche Standards Editionen umieszcza w swoim kompendium „Marken des Jahrhunderts” niemieckie przedsiębiorstwa przemysłowe, honorując je w ten sposób za wyjątkowe osiągnięcia. W wydaniu specjalnym „Leuchttürme auf dem Markenmeer”, które jest publikowane z okazji 10-lecia, członkowie znamienitej rady ekspertów w dziedzinie gospodarki i reklamy wybrali firmę ABUS, by obok innych renomowanych firm, takich jak Tempo, Steiff czy Ritter Sport, reprezentowała niemieckie mark. Jako wybrany przedstawiciel swojej branży i jednocześnie reprezentant znaku jakości „Made in Germany” firma ABUS otrzymała także nagrodę „Markenpreis der Deutschen Standards” w postaci cennej statuetki, wykonanej w wytwórni porcelany Fürstenberg.

Latarnie wskazują kierunek – marki także

Zarówno merytoryczny, jak i wizualny przekaz, jaki symbolizuje zawarta w tytule latarnia, jest wyjątkowy – latarnia to przecież symbol stałości, niezawodności oraz orientacji. Są to wartości, które cechują także silne marki i oddzielają je od przypadkowych produktów.  Około 300 takich „latarni” znajdzie się w wydaniu jubileuszowym, które ukaże się w nakładzie 20 000 egzemplarzy i będzie dostępne w księgarniach w cenie 78 euro. Oprócz wersji niemieckiej pojawią się także wydania w języku angielskim i mandaryńskim.

Kontakt dla prasy w firmie ABUS Polska - Bezpieczeństwo w domu

Osoba odpowiedzialna za zagadnienia związane z bezpieczeństwem drzwi, okien, ochroną przeciwpożarową, kłódkami, bezpieczeństwem kontenerów