Actieve glasbreukmelder VdS C

Actieve glasbreukmelder VdS C

Multitalent: Actieve ultrasone glasbreukdetector voor nauwkeurige bewaking van alle glastypes, incl. veiligheidsglas. Hij meldt afwijkingen van de normtoestand aan de Secoris inbraakalarmcentrale.

Beschrijving


Gevoelig & veilig
De actieve glasbreukdetector herkent elke verandering in ruiten of glasoppervlakken. Hij meldt elke afwijking aan het Secoris-inbraakalarmsysteem. Automatische zelftest voorkomt vals alarm, ook bij vervuilde ruit. De glasbreukdetector bestaat uit een ultrasone zender, een ontvanger en een evaluatie-eenheid.

Actieve ultrasone bewaking
Het piëzo-zenderelement brengt de ruit in trilling door middel van een ultrasoon signaal, dat wordt opgevangen door het piëzo-ontvangerelement. Beide compacte elementen worden eenvoudig en onopvallend op de ruit geplaatst en zijn verbonden met de evaluatie-eenheid, die de toestand van de ruit beoordeelt. Als de uitgezonden frequentie op haar traject door de ruit verandert, gaat er een alarm af.

Alleskunner: bewaakt vrijwel alle soorten glas
Bijna alle soorten glas in kozijnconstructies kunnen worden bewaakt met deze actieve glasbreukmelder. Naast vensterglas, kristalglas, gehard glas en isolatieglas ook voor kogelwerend glas, gelaagd glas en veiligheidsglas, alsmede glas met een draadinlage of breukwerende folie. De detector is gecertificeerd volgens VdS C en is geschikt voor de beveiliging van ruimtes met hoge veiligheidsnormen (bijv. musea).

Veelzijdig compatibel
De draadglasbreukmelder kan worden gebruikt met het ABUS Secoris-inbraakalarmsysteem (EMA) en andere alarmsystemen met draadmeldergroepen (draadzones), zoals ABUS Terxon of Secvest.

Prijzen & Partners
VdS certificaat
VdS Zertifikat
Prijzen & Partners

Voordelen van het product

  • Bewaakt betrouwbaar glasoppervlakken op vernieling (glasbreuk, snijden) en manipulatie
  • Actieve, zeer gevoelige ultrasone bewaking (frequentie-, tijdsinterval- en reflectiemetingen) tussen zender en ontvanger, elk bedraad met de evaluatie-eenheid
  • Absoluut flexibel, zeer veilig: geschikt voor de meest uiteenlopende glassoorten in kozijnconstructies, zoals raam-, kristal-, Sekurit-, isolatie-, kogelvrij, gelaagd en veiligheidsglas, alsmede glas met draadinleg of breukwerende folie
  • Maximale alarmprecisie (betrouwbare beveiliging tegen vals alarm) en onderhoudsvrije werking door automatische zelfinstelling (geen nastelling, geen vals alarm door vuil op de ruit)
  • Geschikt voor alle ramen, vensterdeuren, gebouwbeglazing en zones/installaties met hoge veiligheidseisen (bijv. kogelvrij glas, vitrines, musea)
  • Onopvallende bewaking en geringe installatie-inspanningen: Montage van de compacte zender/ontvanger op de ruit (binnen), met aansluitkabel naar de evaluatie-eenheid
  • Laag stroomverbruik
  • Kleurstelling: wit
  • VdS C-gecertificeerd: VdS klasse C (G 188149)

Downloads

Algemene downloads:

Certificaten:

Specificaties
Aard van de zekering: Inbraakbeveiliging
Alarmgeheugen: Ja
Breedte: 110 mm
Brutogewicht: 0,46 kg
Certificeringen: VdS C
Compatibel met: Secoris
Detectiemethode: echografie
Diepte: 30 mm
Display: LED
Instelbare gevoeligheid: Normaal glas / gelaagd glas en kogelvrij glas
Kabellengte: 6 m
Kabelsoort: LiYCY 1 x 0,14 mm2 ( 1,8 mm)
Kleur: *Naamloos (Id: Weiß)
Lengte: 90 mm
Lengte aansluitkabel: 600 cm
Max. bedrijfstemperatuur: 75 °C
Milieuklasse: II
Min. bedrijfstemperatuur: -10 °C
Nettogewicht: 0,46 kg
Sabotagebeveiliging: Ja
Statusindicatie: Ja
Stroomopname: 18 mA
Stroomopname stand-by: 22 mA
VdS-klasse: C
VdS-toelatingsnr.: G 188149
Vermogensopname: 0,22 W
Voedingsspanning DC: 10,4 - 15 V
Passend bij
Loading ...