Voor altijd - het liefdesslot © ABUS

Liefde sloten HET TEKEN VAN EEUWIGE LIEFDE

Op 14 februari is het Valentijnsdag! Gebruik onze liefdessloten als teken van eeuwige liefde en verbondenheid.

Steeds meer stelletjes gebruiken hangsloten als liefdesverklaring. Eenmaal hangend aan een brug symboliseert het liefdesslot eeuwige verbondenheid.

Met onze liefdessloten bieden wij het perfecte slot voor deze romantische gewoonte. In stralend rood - de kleur van de liefde - en met romantische motieven zal uw liefdesverklaring iedere brugleuning sieren. Koppels kunnen kiezen uit zes motieven. Bovendien kan een persoonlijke gravure met namen en/of trouwdatum op de achterzijde worden aangebracht. Stellen die al eens een liefdesslot hebben opgehangen en inmiddels kinderen hebben gekregen, kunnen de kleinere BabyLocks ophangen als een teken van liefde voor hun kind. De achterzijde van het slot biedt ruimte voor een individuele gravure, bijvoorbeeld van de naam en geboortedatum van uw kind.

Met de myLove hangsloten bieden wij nog twee varianten van het liefdesslot aan. Deze zijn geplastificeerd en kunnen individueel worden gelabeld met een watervaste viltstift.

Filter
Noviteit
Kleuren
Gewicht
57 g - 1205 g
Gelijksluitend
Beveiligingsniveau
Beugeldikte
Het liefdesslot - een teken van eeuwige liefde © ABUS

De geschiedenis van liefdessloten WAT IS EEN LIEFDESSLOT?

Steeds meer stelletjes gebruiken hangsloten als liefdesverklaring. Eenmaal hangend aan een brug symboliseert het liefdesslot eeuwige verbondenheid. Maar waar komt dit gebruik eigenlijk vandaan?

De oorsprong van liefdessloten heeft eigenlijk weinig met de liefde te maken. Al in de jaren 1950 en 1960 bevestigden Italiaanse soldaten de sloten aan het einde van hun militaire dienst aan brugleuningen en bezegelden zo het einde van hun diensttijd.

In de jaren negentig werd dit gebruik overgenomen door Italiaanse geliefden, en overal in het land verschenen liefdessloten op brugleuningen en lantaarnpalen - bekende voorbeelden zijn de Ponte Vecchio in Florence en de Ponte Milvio in Rome.

Van daaruit zijn de zogenaamde "amorchetti" uitgegroeid tot een mooie en wijdverbreide traditie. Ook in Duitsland gelden al zo'n 30 bruggen als ontmoetingsplaats voor geliefden. Bijzonder populair zijn: De Hohenzollernbrug in Keulen, waaraan naar schatting inmiddels meer dan 200.000 liefdessloten hangen! 


Loading ...