Hauptschlüsselanlagen bieten Ihnen viele Vorteile bei der LoTo Organisation © ABUS

Belangrijkste systemen in het LoTo gebied

Wat is een sleutelsysteem?

Een sleutelsysteem is een combinatie van verschillende hangsloten die in een bepaalde verhouding tot elkaar staan. De sluitfuncties kunnen naar wens worden gebundeld en nauwkeurig worden toegewezen.

Hoofdsleutelsysteem met veiligheidssloten:
Verschillende sleutels en gelijke sleutels.

Met een hoofdsleutelsysteem kunt u kiezen of de veiligheidssloten met verschillende sleutels of met gelijke sleutels moeten worden afgesloten:

Verschil tussen hangsloten met dezelfde sleutel en hangsloten met verschillende sleutels © ABUS

Waarom een MK systeem?

Een dergelijk systeem is nodig indien een moedersleutel die alle geïnstalleerde sloten kan openen gewenst is, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een veilige noodopening. In een hoofdsleutelsysteem kunnen sets met verschillende sleutels (KD), sets met gelijke sleutels (KA) en combinaties daarvan worden gecombineerd.

Denk eraan: een zorgvuldig geplande organisatie van de sluizen kan levens redden.

Bijvoorbeeld:

Persoonlijke identificatiesloten (PIS) hebben ALTIJD een andere sleutel (KD). Elke werknemer heeft dus een eigen slot met een eigen sleutel. Deze sleutel past niet in het slot van een andere werknemer en omgekeerd. Machine-identificatiesloten (MIS) die worden gebruikt om de machine tegen herinschakeling te beveiligen, kunnen afhankelijk van uw plannen met verschillende sleutels (KD) of gelijke sleutels (KA) worden afgesloten.

Het gebruik van een moedersleutel moet duidelijk worden geregeld. Hij wordt op een veilige plaats opgeborgen (bijvoorbeeld in een kluis) en wordt alleen gebruikt als sloten in onvoorziene omstandigheden moeten worden geopend en de betrokken werknemers niet aanwezig zijn.

Laat onze experts u adviseren en vind de perfecte oplossing.

De voordelen van het hoofdsleutelsysteem © ABUS
Loading ...