Öffnen Sie Ihre Tür trotz innen gestecktem Schlüssel © ABUS

Noodfunctie Buitengesloten! En nu?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: De postbode belt aan en je neemt een pakje in ontvangst. Oh oh! De deur sluit zich per ongeluk achter je en de sleutel zit van binnenuit vast.

Maar niet getreurd: met een ingebouwde noodfunctie in uw deurcilinder kunt u de deur gemakkelijk van buitenaf openen met een reservesleutel - zelfs als de sleutel in het slot zit.

Not- und Gefahrenfunktion © ABUS

Dankzij een speciale technische structuur binnenin kunnen slotcilinders met een noodfunctie vanaf de andere kant met een tweede overeenkomstige sleutel worden vergrendeld, zelfs wanneer een sleutel zich aan de andere kant in het slot bevindt.

Dit maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk om de flatdeur te openen met een reservesleutel als u zichzelf per ongeluk heeft buitengesloten en de sleutel nog aan de binnenkant van de deur zit. Bij deurcilinders zonder deze functie moet een professionele slotenmaker de deur openen wanneer de binnenste gestoken sleutel de cilinder blokkeert. Dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee.

Levens redden in een noodsituatie

Zoals de naam al doet vermoeden, is de functie echter ook zeer nuttig in gevaarlijke situaties. Als een persoon in de flat hulp nodig heeft en niet meer zelfstandig de voordeur kan bereiken, kan een deurcilinder met de noodfunctie in geval van nood levens redden, omdat de deur kan worden geopend ondanks het feit dat de sleutel binnen in het slot zit.

Een noodfunctie is beschikbaar met de volgende cilinders:
Loading ...